KARADERİLİ GROUP'TAN KONGRE TURİZMİ ATAĞI

Türkiye'de son yıllarda turizmini çeşitlendirmek için atılan adımlar turizm yatırımlarında da etkilerini hissettirmeye başladı. Karaderili Şirketler Grubu'nun 180 milyon dolarlık yatırımla, 2014'te temelini attığı 2.200 yatak kapasiteli Yalova Terma City, sağlık ve termal turizminin yanı sıra kongre ve seminerler için de hizmet verecek, Karaderili Şirketler Grubu CEO'su Tevfik Talaş, bölge turizmini geliştirmeyi ve çeşitlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kongre ve seminer alanlarını da hizmete sokacaklarını aktardı. Bu kapsamda 3 bin 500 metrekare alan üzerine, aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek kongre salonu yatırımına başladıklarını anlatan Talaş, "Biz bu yatırımla hem uluslararası hem de İstanbul'da seminer ve kongre yapmak isteyenlerin mekân sorununu çözüyoruz" dedi.

500 KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM
22 yıllık otelcilik tecrübeleri ile yola çıktıklarını dile getiren Talaş Yalova'nın en büyük ihtiyacı olan toplantı ve kongre salon açığını da bu yatırımla kapatacaklarını söyledi. Projenin ikinci ve üçüncü etapları olan resort kısmının yüzde 80 seviyede tamamlandığını aktaran Talaş, hali hazırda bin 100 kişinin çalıştığı projenin tüm etaplarının bitmesinin ardından 500 kişiye daha ilave istihdam sağlayacaklarını kaydetti.