TERMAL ATAĞI

2018 yılının kendileri için rekoılar dolubiı yıl olduğunu ifade eden Karaderili Şirketler Grubu CEO'su Tevfik Talaş, "Hem yaz sezonunda hem de yıl boyu misafirlerimizi ağırladığımız termal tesislerimizde yüzde 100'un üzerinde doluluk yaşıyoruz. Turizm gelirlerimizi yatırımlarımızı büyütmek için kullanıyoruz. Yalova'da yaptığımız Terma City yatırımımız hem bölge için hem de termal turizm için çokbuyuk değer yaratıyor. Turizm Bakanlığı verilerini incelediğimizde 2016 yılında yaşanan durgunluktan sonra özellikle yabancı turist sayısında 2017 ve 2018 yıllarında yüzde 20'nın üzerinde bir artış olduğunu goruyoıuz. Bu artışı biz de tesislerimizde yaşadık. Özellikle Bodrum'daki tesislerimiz sezon sonunda kadar hem yerli hem de yabana misafirlerimize tam kapasite hizmet verdi. Aynı doluluğu şimdi termal tesislerimizde yaşıyoruz" dedi

İSTANBUL'A YAKINLIK
2017da yatırımlarla büyümeye devanı edeceklerini dile getiren Talaş, ' Yurtiçi faaliyetlerimizi hedef yurtdışı pazarlarına taşıyarak Türkiye'nin tanıtımını yapmayı, yabancı turist ve yatırımcıları ülkemize çekecek çalışmalar yapmayı planhyoıuz. Türkiye'nin 4 farklı bölgesinde hizmet veren tesislerimizle hem deniz hem de termal turizminde ihtiyaçlara cevap veriyoruz Bu tesislerimiz bölge ekonomilerine iş gucu. turizm imkanlarıyla değer yaratan tesisler. Yalova'daki yatırımınuz Terma City İstanbul'a olan yakınlığı ile buyuk avanta] sağlayan bir tesis. Hafta sonu termal, spa ve konforu bir aıada yaşayacağınız bir tesis inşa ettik. Önümüzdeki donem açacağımız kongre merkezimizle de İstanbul'a yakın bir alternatif yaratacağız. Tatil denilince akla deniz tunzmi dışında termal turizminin de gelmesi için yatırımlarımıza ve tanıtımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

DEĞER YARATIYORUZ
Yalova'daki ve Kütahya'daki tesisleriyle termal turizminin tanıtılması

KURLARDAKİ YÜKSELİŞİ DOLULUĞU ARTTIRDI
YURTDIŞI latiflerinde yükselen kıırlarııtiıketicierinasd etkiediği konusunda da değerkfidirmetef de bulunan Uas.'Taketicİerâıic piyasa turizmue yon çimesi aynı zamanda kur farkından dolayı yabana turistin de ilkemize olan ilgisinin artması soz konuşa ÖzelBde yaz aylarında başlayan kur dalgalanması otellerimizde sezonu yüksek doluluklarla geçirmemizi sağladı. Ayrı sekide termal tesislerimizde beklentimizin özerinde doluluk oranlama sabini
konusunda büyük bir atağa geçtiklerinin altını çizen Tevfik Talaş. "Özellikle Yalova Termacity yatırımımızla hem bölgeye hem de termal turizmine buyuk değer yaratacak bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde termal turizme verilen değerin ülkemizde de aynı seviyeye getirilmesi ve bu kaynağın ülke tanıtımımız ve turizmimiz için önemli bir değer haline gelmesinin hepimizin oıtak çabalarıyla olacağına inanıyoruz"

YERLİNİN TALEBİ
Tevfik Talaş, 'Özellikle Bodrum oteimizde yerli turist talebi oldukça fazla. Yüzde 40 yabancı turist yüzde 60 yerli turist kontenjanınız olacağın öngörüyoruz. Yeri turistler otelimize çok talep gösteriyor. Önümüzdeki sezonlarda yabancı kontenjanını da artacağın düşünüyoruz Yeri turist açısından ekonomideki şıkırtılara ve maiyetlerin yiizde 40 artmasna rağmen, fiyatlarımızda yüzde 15Bı bir artış yaşanacak" dedi.
ifadelerim kullandı