HEDEF ORTADOĞU VE KÖRFEZ ÜLKELERİ

Önümüzdeki Ocak ayında Marmara'da, içinde 21 kral dairesinin bulunduğu 2 bin 200 yatak kapasiteli Termal Otelini açacak olan Karaderili Şirketler Grubu CEO'su Tevfik Talaş, Türkiye'nin Termal Turizminde yeni hedefinin Ortadoğu ve Körfez ülkeleri olduğunu belirtti

Türkiye'nin her bölgesinin farklı bir turizm sektörüne yer aldığını ifade eden Talaş, Türkiye'de Turizm denildiğinde ilk akla Termal turizm geleceğini söyledi.
Son dönemde Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden Termal Turizm alanında büyük taleplerin olduğunu açıklayan Karaderili Şirketler Grubu CEO'su Tevfik Talaş ; "Termal turizm, turizm sektörünün parlayan yıldızıdır. Son dönemde Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden, ülkemize termal turizm için büyük talepler gelmeye başladı. Bizde Ortadoğu bölgesindeki turistlerin ülkemizi tercih etmeleri için ve bu pastadan Türkiye olarak en büyük payı almak adına Mısır, Ürdün, Irak, Kuveyt ve Tunus'ta Termal tanıtım ofisleri açtık.

2019 yılında Ortadoğu ile birlikte daha önce Türkiye Termal Turizminin bölgedeki pastadan çok az pay aldığı Türk Cumhuriyetleri ve İran pazarına da girmeyi hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda da Tiflis, Bakü ve Tarhan'da tanıtım ofisleri açarak, bu bölge insanlarının tatil için Türkiye'ye tercih etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2019 yılında Dünya Termal Turizmi sektöründe ülkemiz hak ettiği payı alacaktır" dedi.

TURİZM BÖLGENİN KALKINMASINDA EN BÜYÜK ETKEN
Turizm alanında yapılan yatırım ile birlikte o bölgenin çok hızlı bir şekilde gelişerek büyüdüğünün altını çizen Talaş, "Turizm sektörü her bölgesi cennet olan ülkemizde dev bir bacasız fabrikadır. Bir bölgede turizm tesisi kurulduğu andan itibaren o bölge hızlı bir şekilde büyümekte ve gelişmektedir. Örnek vermek gerekirse son olarak Yalova'da yaptığımız termal tesisimizde şu an bin 100 kişi çalışmaktadır. Bu personellerimiz için bölgede 200 adet ev kiraladık. Bir ekmek fırını sadece tesisimiz için ekmek üretimi yapacaktır.

Daha da fazla örneklerde verilebilir. Bin tesisin inşaatına başladığımız anda bölgede hiçbir çalışma yoktu.

Beş yıl gibi kısa sürede tesisimizin etrafında birçok yapılaşma oluştu. O nedenle turizm tesisleri yapıldığı bölge için çok büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

2 BİN 200 YATAK KAPASİTELİ DEV TESİS
Önümüzdeki yıl Marmara'da açılacak olan termal tesisi hakkında da bilgiler veren KaraderiliŞirketler Grubu Genel Müdürü Tevfik Talaş, 21 Kral dairesi bulunan 840 yatak kapasiteli Terma City'de ülkemize gelen Devlet büyükleri ve üst düzey devlet yöneticilerinin ağırlanacağını belirtti. Otel tamamlandığında ülke için büyük bir prestij olacağını da söyleyen Talaş, "KaraderiliŞirketler Grubu olarak turizm hayatımıza 1995 yılında otellerin tanıtımlarını yaparak başladık. 1997 yılında ise kendi otelimizi yaparak turizm sektöründeki hayatımıza devam etme kararı aldık. Aynı yıl Kuşadası'nda 32 dönüm arazi üzerine 32 villa yaptık. Şu anda ise Kuşadası'nda 120 dönüm üzerine kurulu 1100 yatak kapasiteli turizm tesisimiz bulunmaktadır. Son olarak ta beş yıl önce Marmara'da Yalova Terma City'nin inşaatına başladık. 2019 yılının ocak ayında da 840 odalı ,2 bin 200 yatak kapasiteli dev termal tesisimizi açacağız. 21 Kral dairesi bulunan tesisimizde ülkemize gelen devlet büyükleri ve üst düzey devlet adamlarını ağırlayacağız" dedi.

YALOVA VE EMET KENDİNİ İFADE EDEMEMİŞTİR
Ülkemizin en önemli Termal bölgelerinden olmasına rağmen kendilerini ifade edemedikleri için Termal turizm pastasından Yalova ve Kütahya Emet ilçesinin çok az pay aldığını söyleyen Talaş, " Yalova maalesef termal turizmde kendini yeteri kadar kendini ifade edebilmiş değildir. Büyük turizm potansiyeline sahip Yalova'ya bu dev termal tesisi yapmaya karar verdik. Tesis bölgesinin İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına 30 dakika uzaklıkta olması da bölgenin gelişiminin önüne açacaktır. Birçok farklı özellikteki termal suya sahip su şehri Emet ilçesi de Yalova gibi kendini ifade edememiştir. Emet ilçesi Termal Turizm yanında Sağlık turizmi için de çok önemlidir. Bu bölgede de yatak kapasitemizi artırmak için çalışmalar yapacağız" ifadesinde bulundu