ORTADOĞULU TURİSTLER İÇİN DEV YATIRIM

Ortadoğu'dan turist çeken Yalova bu potansiyele cevap verecek dev bir yatırıma kavuşuyor. Ağırlıklı olarak Arap turistleri ağırlayan Yalova'nın Termal ilçesi sınırları içerisinde yapımına başlanan 180 milyon dolarlık dev tesis kelimenin tam anlamıyla termal bir şehir görünümüne sahip. Dört yıl önce Yalova'da zengin Arapların kalabileceği yer olmadığını görünce 840 odalı dev bir otelin yatırımına başlayan Karaderili Şirketler Grubu, otelin etrafındaki 250 dönümlük araziye devasa bir şehir kurmak için Harekete geçti. Yalova'ya bir termal şehir kurulacağı için projenin adı Terma Cityolarak değişti, z bin zoo yataklı otelle birlikte Termal City adı verilen yeni projenin yakında ruhsatı alınarak inşaata başlanacak. 150 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru resmî açılışının yapılması hedeflenen otelin konut projesini ve büyüme kararı doğurduğunu söyleyen KaraderiliŞirketler Grubu Ceo 'su Tevfık Talaş, yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun talebin kendilerini böyle bir yatırıma yönlendirdiğini belirterek, "Aslında bu projemiz 5 etaptan oluşacak. Toplam Z50 dönüm üzerinde, yüzde 85 'i yeşil alan, 10 bin kişinin konaklayabileceği bir alan oluşturacağız. Projemiz 20Z3 yılında tamamen bittiğinde yıllık yo o bin kişiyi ağırlayacağız. Şu ana kadar 180 milyon dolarlık yatırım yaptık, toplam yatırım, hedefimiz ise 500 milyon dolar. Terma City'nin Z50 dönüm arazi üzerine bin öoo villa ve konuttan oluşacak 500 milyon dolarlık yatırıma ruhsatı alır almaz başlıyoruz. Bin 600 bağımsız bölümün olacağı proje için şimdiden talep geldi. Ancak ruhsattan sonra satış çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz" dedi. İHA

#termacity #karaderili #karaderili group #karaderili şirketler grubu #yatırım #otel #termal #termal otel #yalova #turizm