MİLYON DOLARLIK TERMAL ŞEHİR

Karaderilı Şirketler Grubu tarafından 180 milyon dolarlık yatırımla Yalova'da hayata geçirilen ve alanında Marmara'nın en buyuğu olan Yalova Terma Cıty'de sona yaklaşıldı

Müşteri kabulüne başlayan ve yurt dışında ciddi ilgi görmeye başlayan 2 bin 200 yataklı 840 odalı 60 donum üzerine 3 etap olarak tamamlanan otelin resmi açılışı Ocak 2019'da gerçekleştirilecek.

Yurt dışında ciddi ilgi gören Özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa pazarından gelen yoğun ilgi projenin seyrim değiştirdi.
Dört yıl önce Yalova'da zengin Araplar'ın kalabileceği yer olmadığını görünce 840 odalı dev bir otelin yatırımına başlayan Karaderilı Şirketler Grubu, otelin etrafındaki 250 dönümlük araziye devasa bir şehir kurmak için harekete geçti Yalova'ya bir Termal Şehir kurulacağı için Projenin adı Terma City olarak değişti. 2 bin 200 yataklı otelle birlikte Termal City adı verilen yem projenin yakında ruhsatı alınarak inşaata başlanacak.

60 donum üzerine 3 etap olarak planlanan ve tamamlanan 2019 Ocak ayında resmi açılışı yapılacak olan proje 5 etap olarak, toplamda 300 donum üzerinde 10 bin kışının konaklayabileceği bir alan oluşturacak şekilde gelen talep doğrultusunda büyüme kararı aldı Bu 5 etaptık projenin kalan kısımlarını yıl yıl hayata geçecek. Burada müstakil villalar olup beş yıldız standartlarında hizmet verecek rezıdanslarımız, 1600 villa, alışveriş merkezleri, eğlence merkezi, sinema salonları bulunacak Projenin tamamı şehir konseptınde olacak. Şu ana kadar 180 milyon dolarlık yatırım yapıldı. toplam yatırım hedefi ise 500 milyon dolar olarak belirlendi.

150 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru resmi açılışının yapılması hedeflenen otelin konut projesini ve büyüme kararı doğurduğunu söyleyen Karaderilı Şirketler Grubu Ceo su Tevfık Talaş, yurt ıçı ve yurt dışından gelen yoğun talebin kendilerim böyle bir yatırıma yönlendirdiğim belirterek Aslında bu projemiz 5 etaptan oluşacak Toplamda 250 donum üzerinde %85 i yeşil alan 10 bin kışının konaklayabileceği bir alan oluşturacağız.
Projemiz (2023 yılında) tamamen bittiğinde yıllık 700 bin kişiyi ağırlayacağız Şu ana kadar 180 milyon dolarlık yatırım yaptık, toplam yatırım hedefimiz ise 500 milyon dolar Terma Cıty'mn 250 donum arazı üzerine bin 600 villa ve konuttan oluşacağını ifade etti Otele gelen Dolarlık Termal Şehir misafirlerin taleplerinin yatırım kararında etkili olduğunu belirten Talaş "500 milyon dolarlık yatırıma ruhsatı alır almaz başlıyoruz Bin 600 bağımsız bolumun olacağı proje için şimdiden talep geldi Ancak ruhsattan sonra satış çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz" dedi. Yurt dışında ciddi ilgi gören Özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa pazarından gelen yoğun ilgi ve talep projenin seyrim değiştirdi

Konutların metrekare satış fiyatının 2 bin dolar civarında olacağını söyleyen Talaş. "Projeye talep kendiliğinden geliyor. Bizden devre tatil alan yabancı sayısı bini aştı. Onlar bize, 'Niye daire yapmıyorsunuz?' diye sormaya başladılar Bunun üzerine proje gelişti. Otellerimizde tatil yapan yerli 100 bin kişi var. Onlardan da talep geldi" diye konuştu.

Projeye Kuzey Avrupa ülkeleri vatandaşlarının da ilgisinin olduğunu söyleyen Tevfık Talaş, "Kuzey Avrupa'da yaşlı nufusu yüksek sıcak ülkeleri ve termal tesisleri çok seviyorlar. Bizim devre tatillerimizde kalan bu kişiler, böyle bir projenin yapılacağını duyduklarında alabileceklerim söylediler" dedi Talaş sadece Orta Doğu ve Körfez bölgesinden değil dünyanın her yerinden müşteri beklediklerim kaydederek, bu kapsamda küresel çapta etkin olan acentelerle anlaşmalar imzaladıklarını bildirdi Otelin tanıtımı için Bağdat Urdun, Mısır, Tunus ve Moskova'da ofis açtıklarını dile getiren Talaş, gelecek yıl da Tiflis, Baku ve Tahran ofislerim açarak buralarda tanıtım ve satış faaliyetim gerçekleştireceklerim bildirdi.

Talaş projeleri kapsamında yerel ekonomiye katkı sunmayı da amaçladıklarının altını çizerek şu anda bin 100 kişiyi istihdam ettiklerim, proje tamamlandığında 2 bın-2 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacaklarım aktardı

#termacity #karaderili #karaderili group #karaderili şirketler grubu #yatırım #otel #termal #termal otel #yalova #turizm