HEDEF 7,5 MİLYON ALMAN TURİST

TUROFED Başkanı Ayık ve turizmciler, Almanya ile normalleşme M sayesinde turist sayısının 2018'de 40 milyona ulaşabilec£ğ] görüşündeler lmanya'nm Türkiye'ye yönelik uyguladığı ekonomik tedbirleri kaldırması ve seyahat uyarısını hafifturizm camiasında sevinçle karşıladı.

Bu kararların yansımalarının hemen göriilemeyebileceğini dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, gelecek aydan itibaren olumlu gelişmelerin hissedileceğini vurguladı. Ayık, "2015 yılında 5,6 milyon Alman misafir ağırlamıştık. Somaki iki yıl maalesef 2,5 milyona yakın kayıplar oldu. Bu sene bunda bir miktar geri dönüş olacak, yüzde 30 civarında bir artış bekliyoruz. Bizim Alman turistte orta vadedeki hedefimiz 7,5 milyon. Bu ilişkiler yumuşadıkça, bu tür mesajlar arttıkça biz Alman TÂ misafir sayısında da ciddi bir geri dönüş bekliyoruz" dedi.

ÇITA YÜKSELDİ Pera Center Otel Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ellialtıoğlu ise Hollanda ile ilişkilerin normalleşmesindan sonra Almanya'nın da Türkiye'ye seyahat uyarısını hafifletmesinin turizmde çıtayı yükselteceğini belirtti. Ellialtıoğlu, "Ben bu gelişmelerin de etkisiyle 2018'de 40 milyon turist hedefine ulaşılacağını, hatta bu rakamın aşılacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

CİDDİ ARTIŞ VAR Almanların Türkiye'yi sadece deniz, kum ve güneş için değil, tarihi, doğal, kültürel ve sağlık turizminde de yoğun olarak tercih ettiğini dile getiren Karaderili Şirketler Grubu Genel Müdürü Tevfik Talaş, İlişkilerin normalleşmesinin iki ülkenin de lehine olduğuna dikkat çekti.

#yaz tatili  #tatil  #karaderili #karaderili group #karaderili şirketler grubu #yatırım #otel  #turizm #tantalya #almanya #alman turist